pano1

PERLİTLİ BETON

PERLİT:

Perlit, doğal olarak oluşan silis esaslı volkanik kayaçlara verilen bir isimdir. Perliti diğer volkanik camlardan ayıran en önemli özellik ise yumuşama sıcaklığı civarında ısıtıldığı zaman orijinal hacminin dört ile yirmi dört katına çıkabilmesidir. Perlit 870 derece üzerinden hızlı bir şekilde ısıtıldığı zaman bünyesindeki özsuyun buharlaşması ile mısır taneleri gibi patlar ve ısıyla genleşen perlit üzerinde sayısız gözenekler oluşur. İşte bu genleşmiş perlit mükemmel bir ısı ve ses izolasyon malzemesidir.
Isı ve ses yalıtımında kullanılan en ideal malzemedir.
Hafif ve yüksek yalıtım özelliği olan beton imalinde kullanılan malzemelerin En hafifi olup
ısı ve yangına karşı en dayanıklı olanıdır.

perlit panel

 

Perlitli Beton: Perlit, Kum ve çimento kullanılarak (300 kg/m3 - 1600 kg/m3) arası yoğunluklarda üretilen hafif bir betondur. Beton içerisindeki perlit' in gözenekli yapısından dolayı ısı ve ses yalıtım özelliği gösterir.

Yoğunluk : 300 kg/m3, — 1600 kg/m3
Isı iletkenlik : 0,065 w/mk - 1 w/mk
Yangın dayanımı : DIN 4102 A sınıfı

 

 NEOSUL:

Perlit ile çimento arasında bir bağ oluşturur. Harç karışım esnasında perlitin bünyesindeki su çıkışını önler, perlit tanelerinin yüzeyini çimento sarar homojen bir karışım elde edilir. 
Çimento harcında hava kabarcıkları meydana getirir çimento sarfiyatını azaltır. Mikro hava kabarcıkları sayesinde perlitli betonun Isı yalıtım değerlerini yükseltir, işlemesini kolaylaştırır.
NEOSUL ile hazırlanmış Perlitli beton Su emme oranı düşük, Terleme yapmaz, Nefes alır. Betonun ve sıvanın uzun ömürlü olmasını sağlar.

ÖZELLİKLERİ

Yoğunluk

Basınc Dayanımı

Isı Yalıtımı

Kg/m3

Kg/cm2

W/mk

300

20

0,060

 400

 25

 0,080